ENDODONTIA(TRATAMENTUL DE CANAL)

Endodontia reprezinta o actiune stomatologica ce presupune tratarea unor afectiuni pulpare. De cele mai multe ori in urma unui consult se ia hotararea tratarii unui canal, operatiune ce presupune o anestezie si o interventieĀ  nedureroasa.

Tratamentul de canal se aplica in cazul in care nervul dintelui este distrus ireversibil de catre carie sau de o anumita trauma. In acest caz pulpa dentara se poate inflama si se mareste in volum, iar din cauza presiunii pe care aceasta o exercita asupra cavitatii pulpare, apare senzatia de durere. Simptomele care aparĀ  sunt sensibilitatea dintelui in cazul consumului de alimente prea reci sau fierbinti, durere in timpul masticatiei, o anumeĀ  coloratie a dintelui sau durere constanta.

Care sunt avantajele unui astfel de tratament?

Tratamentul de canal impiedica extinderea infectiei la dintii din vecinatate si impiedica distrugerea dintelui unde a aparut infectia. In functie de numarul de dinti care urmeaza a fi tratati, tratamentul de canal se poate efectua in una sau mai multe sedinte. Dupa eliminarea nervului canalele se vor obtura, iar dintele va fi salvat.