Frica de stomatolog, mit sau realitate?
Termen: dentofobia reprezinta o fobie ce se caracterizeaza prin teama ori frica patologica de stomatolog si implicit de cabinetele dentare afectand aproximativ 35% din populatie.
Dentofobia poate aparea datorita unei traume traite in trecut intr-un cabinet stomatologic, unde pacientul marcat fiind, refuza sa mai aiba vreun contact cu medicul stomatolog, preferand de cele mai multe ori sa caute scuze pentru a evita un eventual tratament.
O alta cauza poate fi trauma traita de altii si transmisa. De exemplu, ne este frica de extractiile dentare, cu toate ca nu am trait niciodata acest procedeu. Si de cele mai multe ori nici macar nu doare, majoritatea pacientilor impartasind usurinta cu care s-a petrecut totul.
Dentofobia nu se trateaza cu medicamente, deoarece pacientul de cele mai multe ori are puterea sa treaca peste aceasta afectiune, cu ajutorul unui stomatolog bun, care are capacitatea de intelegere a pacientilor. In depasirea acestei fobii, primul pas ar fi alegerea unui stomatolog potrivit. Este important sa alegeti cu grija atat medicul cat si cabinetul.
Un dentist bun il putem gasi de cele mai multe ori prin recomandari si ideal ar fi ca acel medic sa fie recomandat de o cunostinta care a avut aceeasi problema in trecut, si a reusit s-o depaseasca.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!