Procedura de extractie

Majoritatea oamenilor care se gandesc la medicul stomatolog se gandesc la procedura de extractie. Ce e important de stiu e ca extractia este ultima solutie de tratament. Din pacate, lipsa de educatie sanitara, accesul limitat la medicina moderna, face ca in mintea multora sa persiste asociatia “durere de masea = extractie”.

Este de datoria medicului stomatolog sa explice in detaliu pacientului care este starea dintelui in cauza, care sunt variantele de tratament si de ce este importanta igiena sau dupa caz un plan de tratament. Desigur ca exista posibilitatea ca acel dinte sa nu mai poata fi tratat si atunci trebuie extras, dar aceasta se face numai la indicatia medicului stomatolog si pe baza unei radiografii dentare.

Tehnica moderna permite tratarea dintilor bolnavi si apelarea in ultima instanta la aceasta procedura. Cu toate acestea, pierderea unui dinte ce nu a mai putut fi salvat nu este o tragedie, prin implant putandu-se mentine coroana intacta. De altfel, ca si in cazul dintilor pierduti(diverse cauze) implantologia ofera solutii optime pentru un zambet placut.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *