Endodontia reprezinta o actiune stomatologica ce presupune tratarea unor afectiuni pulpare. De cele mai multe ori in urma unui consult se ia hotararea tratarii unui canal, operatiune ce presupune o anestezie si o interventie  nedureroasa.

Tratamentul de canal se aplica in cazul in care nervul dintelui este distrus ireversibil de catre carie sau de o anumita trauma. In acest caz pulpa dentara se poate inflama si se mareste in volum, iar din cauza presiunii pe care aceasta o exercita asupra cavitatii pulpare, apare senzatia de durere. Simptomele care apar  sunt sensibilitatea dintelui in cazul consumului de alimente prea reci sau fierbinti, durere in timpul masticatiei, o anume  coloratie a dintelui sau durere constanta.

Care sunt avantajele unui astfel de tratament?

Tratamentul de canal impiedica extinderea infectiei la dintii din vecinatate si impiedica distrugerea dintelui unde a aparut infectia. In functie de numarul de dinti care urmeaza a fi tratati, tratamentul de canal se poate efectua in una sau mai multe sedinte. Dupa eliminarea nervului canalele se vor obtura, iar dintele va fi salvat.

Solicita programare

  • Please enter a number from 10 to 99.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.