Estetica dentara inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe specialitati stomatologice care au scopul de a imbunatati aspectul danturii. Un zambet si o dantura sanatoasa este extrem de importana nu doar pentru aspectul fizic si functional cat si pentru increderea pe care o dobandeste pacientul de a zambi fara inhibitii.

Care sunt cele mai solicitate manopere de estetica dentara?

  • Albirile dentare profesionale
  • Coroanele dentare
  • Incrustatiile
  • Fatetele dentare
  • Implanturile dentare

Exista multiple solutii de ablire dentara, insa cele efectuate in cabinetul medicului dentist sunt cele mai sigure. Nu recomandam kit-urile de albire din comert indiferent de distribuitor. Un produs utilizat incorect poate sensibiliza si distruge ireversibil dentina, poate arde tesuturile moi, fapt care va favoriza acumularea placii bacteriene si expunerea la boli parodontale. Cat despre culoare, avand smaltul poros nu av face altceva decat sa absoarba ca un burete toate culorile din bauturi si alimente.

Coroanele dentare sunt piese protetice care au rolul de a acoperi dintele fie din ratiuni estetice, fie pentru protejarea lui.  In cazul in care dintii sunt ireversibili compromisi, cand coroanele sunt fracturate sau leziunea carioasa foarte mare,  sau atunci cand culoarea sau forma este nepotrivita cu restul ansamblului, ei pot fi mbracati in coroane total fizionomice din portelan cu sau fara suport metalic. Recomandam coroanele dentare din portelan sau zircoinu deoarece biocompatibilitatea dintre piesa protetica si gingie este net superioara decat pe structurile metalice.

Asemeni unor piese de puzzle, incrustatiile sunt reconstructii dentare de precizie micronica care completeaza portiuni lipsa din coroana unui dinte. Sunt realizate din portelan prin sisteme digitale CAD- CAM , o durata de viata de 3 ori mai lunga decat obturatiile clasice realizate in compozit. Prepararea dintelui este una speciala si se realizeaza sub microscop sau lupe, cu ajutorul unor instrumente dedicate.

Poate unul dintre cele mai solicitate si apreciate interventii de reabilitare  estetica orala din clinica Sanmedica Dent sunt fatetele dentare. Pacientii pot apela la acest serviciu atunci cand dintii frontali sunt  patati, ciobiti, fisurati sau fracturati, au forme neasimetrice sau in dezacord cu ceilalti dinti si cu intreaga fizionomie.
Cu ajutorul fatetelor dentare putem corecta si alinierea dintilor pe arcada in schimbul aparatului dentar, dar pentru situatii ortodontice fine, minimale.
Fatetele dentare sunt realizate din portelan, au diferite grosimi si dimensiuni in functie de cazul clinic, au  o durata de viata de pana la 8-10 ani daca sunt ingrijite corect si se actioneaza minimal pe suprafata dintelui pe care urmeaza sa fie aplicate.
Cu ajutorul Digital Smile Design, pacientii pot beneficia de o simulare digitala pentru a vedea exact care va fi rezultatul final in urma fatetarii.

In aceeasi categorie intra si implanturile dentare care sunt defapt radacina artificiala (din titan sau zirconiu) compuse din 3 parti – radacina (surub), bont protetic (legatura dintre radacina si coroana) si partea vizibila a implantului dentar, adica coroana pe implant. In functie de fiecare caz clinic si de preferintele pacientului in acord cu recomandarile medicului, se poate opta pentru diferite materiale de coroane dentare.

Definitoriu in asumarea oricarei interventii de estetica dentara reprezinta consultatia de specilitate, bine documentata cu fotografii, scanari intraorale, radiografii sau tomografii, varsta pacientului, profesia si evident bugetul. Pentru un rezultat exclent este nevoie de rabdare si colaborare plus respectarea indicatiilor post interventie.

Solicita programare

  • Please enter a number from 10 to 99.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.