Ce trebuie sa stiu in ceea ce priveste un implant dentar?

Ca sa poti beneficia de un implant dentar e necesar sa fii sanatos si sa ai unul sau mai multi dinti lipsa. Pentru ca implantul sa poate fi pus , e nevoie sa ai suficient os. In cazul in care nu exista suficienta materie osoasa, exista diverse proceduri de osteosinteza pentru a facilita un suport osos suficient.

Interventia

Pasul 1: Diagnostic si plan de tratament
In prima faza se face o radiografie panoramica.  Pe baza acestei radiografii se face un plan de tratament si o estimare de costuri, precum si o programare pentru inceperea operatiunii.

Pasul 2: Inserarea implanturilor dentare
Implanturile se insereaza in structura osoasa, sau dupa caz se fac augmentarile osoase daca osul este insuficient. Urmeaza o perioada de asteptare de 3-6 luni in care implanturile se integreaza perfect in os.

Pasul 3: Dintii definitivi
Se ia amprenta pentru lucrarea definitiva. Amprenta e trimisa in laboratorul dentar unde lucrarea este realizata si individualizata. Urmeaza o proba si fixarea definitiva.

Exista riscul ca implantul dentar sa fie respins?

Corpul nu respinge implantul dentar, asa cum ar putea reactiona cu un transplant de tesut moale, cum ar fi un plaman, inima sau rinichi. Asta nu inseamna ca implantul nu poate esua, dar se poate datora altor factori, cum ar fi o pozitionare gresita, plan de tratament incorect sau boli existente la pacient care pun in pericol implantul. Implanturile dentare sunt facute din titan, care este un material bio compatibil si care se integreaza in osul din jur si devine parte din corp. Titanul este folosit tot mai mult in domeniul medical pentru a inlocui parti ale corpului.

Ce este mai indicat un implant dentar sau punte?

Ambele tratamente inlocuiesc unul sau mai multi dinti lipsa.

Avantajele unei punti dentare:

  • Tratamentul se realizeaza mai repede
  • Orice medic stomatolog e capabil sa o realizeze
  • In general costuri mai reduse

Avantajele implantului dentar:

  • Nu necesita pilirea dintilor vecini
  • Confort crescut
  • Durata de viata mai mare
  • Opreste rezorbtia osoasa, datorata dintelui lipsa.

Solicita programare

  • Please enter a number from 10 to 99.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.