Odontoterapia se refera in termeni cat mai simpli la tratarea cariilor dentare. Cariile dentare in faza incipienta sunt identificate in cabinetul medicului stomatolog in sesiunile de preventie si igienizare obligatorii la o distanta una fata de cealalta de 6 luni. In situatiile cand pacientii identifica singuri aparitia unei carii, atunci leziunea este in stare avansata si cu cat se intarzie interventia cu atat pericolele sunt mai mari, adica larjirea cavitatii, infectarea nervului, pierderea dintelui.

Principalii factori responsabili de producerea cariilor dentare sunt: alimentatia, flora microbiana si factorul genetic. Consumul ridicat de alimente procesate imbogatite cu zaharuri, coloranti, bauturi dulci acidulate, ne igienizarea dupa fiecare gustare si masa toate contribuie la destabilizarea rezistentei smaltului dentar. Simptomatologia cea mai frecventa se manifesta prin aparitia hipersensibilitatii dentinare cauzata de factori termici (rece, cald) sau dulce, aparitia durerilor dentare, a unei respiratii urat mirositoare si a coloratiilor ce apar pe suprafetele dentare.

Cu sprijinul tehnologiei moderne si a materialelor de inalta calitate pe care le folosim in cadrul clinicii Sanmedica Dent, obturatiile sunt realizate cu multa meticulozitate, cavitatile sunt obturate doar cat este nevoie , iar rezistenta acestora este de lunga durata.

Solicita programare

  • Please enter a number from 10 to 99.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.